Vibration Control

Kratek opis

INO VIBRATION CONTROL je pametna rešitev zasnovana na konceptu IoT (Internet of Things), ki jo sestavljajo INO mulčer + senzor + pametni telefon + spletna aplikacija. Uporabniku ponuja informacijo o trenutnem stanju profesionalnih in komunalnih strojev. Senzor meri nivo vibracij in jih pošilja na mobilno napravo. Izmerjen nivo vibracij se na mobilni napravi prikazuje in shranjuje, dodatno se pa tekom dela shranjujejo še GPS koordinate, delovna temperatura in trenutni čas.

NOVO NA TRŽIŠČU:

INO Vibration Control Opti (kontrolni sistem za nadzor vibracij)

RECEIVER, pameten on-line sprejemnik vibracij, optimiziran za povezavo z Opti oddajnikom (opcija)
Video simulacija delovanja


Inovacijski značaj

Naš cilj je nadzorovati nivo vibracij na mulčerjih in posledično na drugih strojih, ki se uporabljajo za komunalne in kmetijske površine, kjer je raven vibracij v dovoljenem območju ena ključnih značilnosti za pravilno, varno ter dolgotrajno obratovanje. Obdelava podatkov in zbiranje informacij se nadaljuje tudi v smeri drugih telemetričnih informacij za nadzor dela na obdelanih zemljiščih. S podatki, uvoženimi iz telefona v spletno aplikacijo je omogočeno on-line grafično risanje obdelanih površin. Na posameznem pridelovalnem območju sledimo različnim atributom, npr. število košenj, količine pridelka, količino gnojenja, delovno temperaturo, hitrost gibanja, lokacijo itd.

Profesionalne mulčerje z dvospiralnim rotorjem, ki potrebujejo do 24% manj energije za obratovanje (patentirana rešitev) in zaradi tega nižje stroške vzdrževanja, nadgrajujemo s:

 • komunikacija med senzorjem in mobilno napravo brez zaklenjenih funkcij

 • nadzor nad nivojem vibracij, ki omogoča varno, dolgotrajno obratovanje in zmanjša stroške vzdrževanja

 • mobilna aplikacija za sistem Android in iOS

 • telemetrični podatki za nadaljnjo obdelavo v ERP računalniških sistemih

 • spletni program za uvoz in grafični prikaz telemetričnih podatkov, ter vodenje raznih evidenc na obdelovalnih površinah (v izdelavi)

 • koristne analitične sintezne podatke za podaljšanje garancije


Povezava do aplikacije za Android naprave: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.inobrezice.vibra 

Povezava do aplikacije za Apple naprave: https://itunes.apple.com/us/app/ino-vibration-control/id1243770260?ls=1&mt=8

Glavna ideja

Senzor namestite na stroj, prenesite aplikacijo iz trgovine iOS ali trgovine Android, povežite senzor z aplikacijo na mobilni napravi in začnite delati v varnejšem okolju.

Senzor je visokotehnološki dosežek in je tudi PATENTNO zaščiten!

Image title

Filozofija aplikacije je vzpostavljena na delovanju semaforja. Aplikacija prikazuje Zeleno, Rumeno nbsp;ali Rdečo barvo. 

Izmerjeni podatki senzorja se lahko shranjujejo v mobilni napravi. Vsako sekundo lahko avtomatsko shranimo GPS koordinate, x,y,z komponento vibracij, temperaturo in trenutni čas.   Naprava deluje izpod nastavljenega nivoja vibracij – varno območje delovanja (npr. do 10G):  Stroj prvič preseže nastavljeno stopnjo vibracijskega nivoja za alarm (npr. več kot 10 G):Presežena je nastavljena raven vibracij stroja in pretečen je nastavljen čas preseženih nastavljenih vibracij (npr. vibracije višje kot 10G in njihovo trajanje je dlje kot 5 sekund)
Z nadzorovanim nivojem vibracij omogočamo varno, dolgotrajno obratovanje ter zmanjšamo stroške vzdrževanja.

Vsi podatki se lahko shranijo v mobilni napravi. Iz aplikacije lahko shranjene podatke izvozite v drugo napravo in jo pozneje pregledate v računalniku (na primer: MS Excel) ali pa si jo lahko ogledate neposredno v mobilni napravi.

Pogled na mobilni napravi:

Image title

Pogled na računalniku

Image title

Standardna oprema

 • Senzor (INO Vibration Control Opti (senzor vibracij z lastnim napajanjem))
 • - Optimizairan za vgradnjo na INO produkte
 • Aplikacija (brezplačna aplikacija naložena iz Apple trgovine ali Google Play trgovine
 • Visokotehnološki izdelek - PATENTNO ZAŠČITEN!

Dodatna oprema

 • Pametna mobilna naprava z nameščeno aplikacijo
 • RECEIVER, pameten on-line sprejemnik vibracij, optimiziran za povezavo z Opti oddajnikom

Fotografije

Video posnetki